Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Αρχική Σελίδα/Σας ενδιαφέρουν/Συμβουλές

Συμβουλές

Φροντίδα και Συντήρηση ηλεκτροστατικά βαμμένων αλουμινίων

Τα προφίλ σας έχουν βαφεί στη SANLEV S.A.  βάσει των πιο αυστηρών προδιαγραφών που προβλέπονται από τo ευρωπαϊκό σήμα QUALICOAT SEA CLASS.
Επειδή, τα προφίλ μετέπειτα της βαφής, υπόκειται περαιτέρω επεξεργασία, σας παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες οδηγίες, για την αποφυγή προβλημάτων που επηρεάζουν την βαφή.
 
Χρήσιμες Οδηγίες Κατά την Κατασκευή των κουφωμάτων

  • Στα σημεία κοπής ή χαντρώματος των προφίλ να γίνεται προστασία με κατάλληλα αντιδιαβρωτικά υλικά για την αποφυγή διάβρωσης.
  • Στις γωνιοκοπές να τοποθετείται πάντα αρμόκολλα κατά την συναρμολόγηση για την αποφυγή διάβρωσης
  • Να χρησιμοποιούνται ανοξείδωτες βίδες
  • Να προσεχθούν ιδιαίτερα τα σημεία επαφής του αλουμινίου με άλλα μέταλλα, διότι σε αυτά τα σημεία πιθανόν να λάβει μέρος το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης (ιδιαίτερα στον περιμετρικό μηχανισμό)
  • Να αποφεύγεται η επικόλληση διαφόρων σελοτέιπ κατευθείαν στα βαμμένα προφίλ
  • Η έκθεση στον ήλιο των φιλμ προστασίας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Αμέσως, μετά την τοποθέτηση του κουφώματος το φιλμ πρέπει να αφαιρείται.
Φροντίδα & Συντήρηση των Κουφωμάτων Αλουμινίου

Για να είστε σίγουροι ότι οι αισθητικές και προστατευτικές ιδιότητες των βαμμένων προφίλ σας διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προτείνουμε έναν τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού τους.
 
Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Γεωγραφικά χαρακτηριστικά περιοχής
  • Περιβάλλον (έντονα διαβρωτικό όπως σε παραθαλάσσιες ή βιομηχανικές περιοχές, κτλ)
  • Προστασία από άλλα κτίρια ή/ και από τα γύρω χλωρίδα
Όσο πιο επιβαρημένο είναι το περιβάλλον σε ρύπους ή άλατα, τόσο πιο συχνά πρέπει να προβλέπεται καθαρισμός. Ένα πρόγραμμα καθαρισμού μπορεί να διακυμαίνεται από μία φορά το έτος σε ευνοϊκές συνθήκες έως και μηνιαία σε συνθήκες έντονα διαβρωτικές.
 
Η καλύτερη μέθοδος φροντίδας της βαμμένης επιφάνειας είναι ο καθαρισμός με μαλακό πανί ή σφουγγάρι με νερό που περιέχει ουδέτερο απορρυπαντικό. Μετά τον καθαρισμό ξεπλύνετε με νερό ώστε να απομακρυνθούν πιθανά κατάλοιπα.
 
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σκληρό σφουγγάρι ή οτιδήποτε περιέχει σύρμα, διαλυτικά, όξινα ή αλκαλικά απορρυπαντικά, ή απορρυπαντικά που περιέχουν κετόνες, αιθέρα ή αλκοόλ.
Επίσης, η χρήση κεριών, βαζελίνης, λανολίνης και παρεμφερών υλικών δεν είναι επιτρεπτή.
 
Οικοδομικά υλικά, όπως τσιμέντο, μπετό, άσβεστος, γύψος, σοβάς, οικοδομικά χρώματα κτλ, δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις βαμμένες επιφάνειες, ενώ αν έρθουν σε επαφή πρέπει να αφαιρούνται άμεσα.