Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

Ολα για την κατασκευη αλουμινιου

12-10-2020

Η κατασκευή αλουμινίου είναι η διαδικασία μετατροπής του αλουμινίου σε τελικό αντικείμενο, όπως ένα τμήμα ηλιακού πλαισίου ή ένα προφίλ παραθύρου.

Η κατασκευή αλουμινίου έχει μεγάλη ποικιλία διαδικασιών, όπως εξώθηση, σφυρηλάτηση, κάμψη και διάτμηση και πολλά άλλα.

 

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τη βασική επισκόπηση της κατασκευής αλουμινίου, από ιδιότητες έως τεχνικές κατασκευής έως βιομηχανίες και εφαρμογές.

 

Το αλουμίνιο μπορεί να περάσει από τις ίδιες τεχνικές κατασκευής με οποιοδήποτε άλλο μέταλλο που χρησιμοποιείται συνήθως, αλλά ορισμένες μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα από άλλες. 

 

Πως κατασκευάζουμε αλουμίνιο:

 

*Μέσω της εξώθησης. Αυτή η μέθοδος δίνει τη λιγότερη πίεση στο αλουμίνιο. Η εξώθηση ωθεί ένα κομμάτι αλουμινίου μέσω ή γύρω από ένα καλούπι, το οποίο μπορεί να είναι ανοιχτό ή κλειστό. Αυτό αναγκάζει το μέταλλο να προσαρμοστεί στο μέγεθος και το σχήμα της μήτρας. Η εξώθηση μπορεί να γίνει είτε ζεστή (όπου το μέταλλο θερμαίνεται) είτε κρύα(όπου το μέταλλο είναι σε θερμοκρασία δωματίου).


Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, όμως η χύτευση, η σφυρηλάητη και άλλες.

 

Οι ιδιότητες του αλουμινίου το καθιστούν ιδανικό για χρήσεις που ποικίλλουν ευρέως σε βιομηχανικές, εμπορικές και καταναλωτικές εφαρμογές, όπως:

 

* Αεροναυπηγία; Για αυξημένη αντοχή στη διάβρωση των φτερών και ελαφριά κατασκευή
 

* Συσκευασία, συμπεριλαμβανομένων κουτιών και φύλλων αλουμινίου, που βασίζονται στην εύκολη εργασιμότητα, απαλότητα και ανθεκτικότητα του αλουμινίου.
 

* Εφαρμογές αυτοκινήτων, οι οποίες χρησιμοποιούν αλουμίνιο για την απορρόφηση δυνάμεων σύγκρουσης. Χρησιμοποιείται επίσης για να κάνει τα αμάξια και τα εξαρτήματα των αυτοκινήτων ελαφρύτερα και επομένως πιο αποδοτικά καυσίμου.
 

* Κατασκευή, όπου το αλουμίνιο λειτουργεί τόσο ως διακόσμηση όσο και ως δομικό υλικό χάρη στην ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα.
 

* Ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές εφαρμογές. Τα ηλεκτρικά δίκτυα χρησιμοποιούν καλωδίωση αλουμινίου και αγωγούς σε δίκτυα τροφοδοσίας. Τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη όπως ψυγεία και φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν το μέταλλο χάρη στις θερμικές του ικανότητες, το μικρό βάρος και τη δομική του αντοχή.

 

Αυτό το άρθρο περιγράφει τα βασικά στοιχεία της κατασκευής αλουμινίου, συμπεριλαμβανομένης και της βασικής μεθόδου κατασκευή, των βιομηχανιών που εξυπηρετούνται και των ιδιοτήτων του αλουμινίου.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας επιτρέψει να φέρετε την εταιρεία σας στο επόμενο επίπεδο σε μια ολοένα και πιο μεταβαλλόμενη βιομηχανική αγορά.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους βιομηχανικούς όρους, τα υλικά και τους κορυφαίους προμηθευτές, μη διστάσετε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας στο www.sanlev.gr